“Γιγαντομαχία” για την κορυφή στο ΣΕΦ!

Δοκιμασία με τους πρώτους πέρυσι και (ως τώρα και φέτος)… Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας (ΣΕΦ, 9μ.μ., ΕΡΤ) που έρχεται στο Φάληρο αήττητη και με την ίδια -ίσως και μεγαλύτερη- δυναμική με πέρυσι.

Σίγουρα δεν κρίνεται ένας τίτλος απόψε στο ΣΕΦ, αλλά ο Ολυμπιακός θα ήθελε να πιάσει στη βαθμολογία την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, διατηρώντας έτσι αλώβητη την έδρα που ήταν και ο βασικός, αρχικός στόχος πριν την έναρξη του πρωταθλήματος των 30 αγωνιστικών.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας μετράνε τρεις σερί νίκες μετά την πρεμιέρα στη Μαδρίτη, αλλά σίγουρα η αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ πιάνει το ταβάνι της δυσκολίας στην κανονική περίοδο. Ειδικά αν δεν αγωνιστεί ο Έρικ Γκριν για τον οποίο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πρέπει να περιμένει ως την ώρα της προθέρμανσης για να μάθει αν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει. Μοιάζει όμως πολύ δύσκολο…

Ένα ερώτημα που εγείρεται σήμερα είναι κατά πόσο ο Ολυμπιακός θα μπει στη διαδικασία να ακολουθήσει τον επιθετικό ρυθμό της ΤΣΣΚΑ όπως απέδειξε ότι μπορεί ή θα αντιμετωπίσει το παιχνίδι πιο συντηρητικά, πιο αμυντικά όπως προανήγγειλε πως επιθυμεί να δει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Έτσι για την ιστορία να σημειώσουμε πως ο Ολυμπιακός μετράει μόλις δύο νίκες σε οκτώ εντός έδρας παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ.

Διαιτητές του αγώνα: Ντάνι Ιερεθουέλο (Ισπανία), Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία) και Εμίν Μογκουλκότς (Τουρκία).