Βαμβακούλας: «Αυτά τα παιχνίδια είναι… πόλεμος»

Ένας από τους παίκτες που έχει φορέσει την φανέλα και των δύο ομάδων στο παρελθόν και αγαπηθεί, λόγω του χαρακτήρα του από μεγάλη μερίδα φιλάθλων και των δύο… στρατοπέδων είναι ο Νίκος Βαμβακούλας ο οποίος μίλησε για το ντέρμπι λίγες ώρες πριν την σέντρα

Ο παλαίμαχος άσος, που βγήκε στον «αέρα» του «Sport Fm» τόνισε μεταξύ άλλων: «Εκείνο που θα μετρήσει είναι το πάθος και η δύναμη. Τέσσερα παιχνίδια το χρόνο είναι. Αν οι παίκτες των δύο ομάδων δεν έχουν πάθος και δύναμη, τι να το κάνουμε;»

Για να συμπληρώσει: « Είναι ένα παιχνίδι ξεχωριστό. Αυτά τα παιχνίδια μεταξύ Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού είναι πόλεμος, με την καλή έννοια. Δεν υπάρχουν καλές σχέσεις σε ένα τέτοιο ματς. Δεν λέμε ότι οι άλλες ομάδες συμπληρώνουν το πρωτάθλημα, αφού από εκείνες μπορεί να χάσεις τον τίτλο»

Για εκείνους που λένε πως οι ξένοι δεν μπαίνουν στο κλίμα ενός τέτοιου ματς: «Αυτό είναι παραμύθι. Ολυμπιακός-ΑΕΚ πριν από τρεις Κυριακές, είδατε το πάθος των ξένων; Κάποιος τους το έχει μεταφέρει και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Οι περισσότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι χρόνια εδώ και μιλούν μεταξύ τους».

Για το αν κριθεί το πρωτάθλημα από τώρα σχολίασε: «Όποιος πιστεύει ότι με νίκη του Ολυμπιακού τελειώνει το πρωτάθλημα, λέει ψέματα στον εαυτό του. Ο Ολυμπιακός θα μπει πιο δυνατά και αν δεν βάλει γρήγορα γκολ, τότε ο Παναθηναϊκός θα παίξει με αντεπιθέσεις και θα προσπαθήσει να πάρει το ματς. Μακάρι να γίνει ένα καλό ματς και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος».

Για τον δυσκολότερο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει: «Η κακή μέρα. Ο πιο δύσκολος ήταν ο Σαραβάκος. Ήταν και αργός… (γέλια) Το παρατσούκλι του ήταν επιτάφιος…».
Όσον αφορά την διαιτησία είπε: «Παντού και πάντα τα ίδια ακούγονται. Πάντα οι πρώτες ομάδες έχουν μία “προτεραιότητα” σε σχέση με τις μικρές. Στα ντέρμπι οι διαιτητές τα πήγαιναν για ισοπαλία για να μην έχει κανείς παράπονο. Εμείς ψάχνουμε και το παραμικρό. Κάνουν και αυτοί λάθη, είναι ανθρώπινο και μέσα στο παιχνίδι. Νομίζω ότι έχουμε καλή διαιτησία στην Ελλάδα, εάν βέβαια τους αφήσουμε ελεύθερους. Έχουμε μάθει στην γκρίνια».