Ολυμπιακός – Γιουνγκ Μπόις: Το «κλειδί» στον Μάρτινς δίνει ο Μπέντο

Η Γιουνγκ Μπόις είναι δεδομένο πως θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τα επιθετικά όπλα που έχει για να μπορέσει να αιφνιδιάσει και να πλήξει τον Ολυμπιακό μέσα στο "σπίτι" του. Σε ένα ματς άλλωστε που μόνο η 

Η Γιουνγκ Μπόις είναι δεδομένο πως θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τα επιθετικά όπλα που έχει για να μπορέσει να αιφνιδιάσει και να πλήξει τον Ολυμπιακό μέσα στο "σπίτι" του. Σε ένα ματς άλλωστε που μόνο η νίκη κάνει για τους Ελβετούς είναι σίγουρο πως η Γιουνγκ Μπόις θα προσπαθήσει να αλλάξει τη μοίρα της στα εκτός έδρας ματς που όπως αναλύσαμε από χθες παρουσιάζεται μια εντελώς διαφορετική (προς το χειρότερο) ομάδα. Είναι σίγουρο λοιπόν πως ο Ολυμπιακός θα βρει ουκ ολίγες φορές την αμυντική γραμμή των Ελβετών ανοργάνωτη στη διάρκεια του αγώνα.

Γι' αυτό και το πλάνο του Μπέντο στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ισορροπία στις γραμμές των "ερυθρόλευκων" αλλά και στο γρήγορο transition που θα αποτελέσει "κλειδί' για να μπορέσουν οι Πειραιώτες να εκμεταλλευτούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα κενά που αναμένεται να αφήνουν οι Ελβετοί ρισκάροντας επιθετικά. Ο καταλληλότερος για να εκμεταλλευτεί αυτό ακριβώς, ο παίκτης του Ολυμπιακού που είναι "μάστορας" στο transition, δεν είναι άλλος από τον Αντρέ Μάρτινς. Ο Πορτογάλος μέσος, που αυτήν τη φορά θα είναι στο βασικό σχήμα, σε αντίθεση με το ματς στη Βέρνη όπου είχε ξεκινήσει ο Καμπιάσο, όντας μάλιστα και ο "χρυσός" σκόρερ για τον Ολυμπιακό, θα είναι το "κλειδί' για τη νίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αν ο Μάρτινς κάνει καλά τη δουλειά του, όπως μας έχει δείξει σε όλα τα ματς που έχει παίξει έως τώρα, τότε οι πιθανότητες του Ολυμπιακού να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει θα είναι πολύ μεγάλες. Βεβαίως πολύ μεγάλο ρόλο συνάμα θα παίξει και η συνεργασία που θα έχει ο Μάρτινς τόσο με τον Μιλιβόγεβτις στο ανασταλτικό κομμάτι όσο κυρίως με τον Φορτούνη που θα είναι μπορστά απο τα δύο κεντρικά χαφ στο επιθετικό παιχνίδι των πρωταθλητών. Η συνεργασία άλλωστε Μάρτινς-Φορτούνη έχει οδηγήσει τον Ολυμπιακό μέχρι τώρα σε σπουδαία αποτελέσματα και δείχνει ικανή να "σπάσει" και να αποδιοργανώσει οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα.

Γιώργος Νοικοκύρης – Χριστόφορος Ευαγγελάτος