Ο επόμενος στόχος του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας ήδη μια σημαντική διαφορά από Παναθηναϊκό (εφτά βαθμούς), ΑΕΚ (εννιά) και ΠΑΟΚ (δέκα) έχοντας εφτά νίκες και μια ήττα (από τη Λάρισα) 

Ο Ολυμπιακός φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας ήδη μια σημαντική διαφορά από Παναθηναϊκό (εφτά βαθμούς), ΑΕΚ (εννιά) και ΠΑΟΚ (δέκα) έχοντας εφτά νίκες και μια ήττα (από τη Λάρισα) στο πρωτάθλημα. Οι "ερυθρόλευκοι" τα έχουν πάει εξαιρετικά στα εντός έδρας παιχνίδια τους έχοντας κερδίσει τα τρία ντέρμπι, παίζοντας μάλιστα καλό ποδόσφαιρο στα δύο εξ αυτών, με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Ο προπονητής των "ερυθρόλευκων" μπορεί να είναι ικανοποιημένος από τη βελτίωση που έχει παρουσιάσει η ομάδα του μετά το καλαοκαίρι, ωστόσο στο μυαλό του Μπέντο υπάρχει και η εικόνα που έχουν μέχρι στιγμής οι "ερυθρόλευκοι" στους αγώνες τους μακριά από το φαληρικό γήπεδο. Η αλήθεια λοιπόν είναι πως η αγωνιστική εικόνα που έχει παρουσιάσει η ομάδα του Πειραιά εκτός Καραϊσκάκη δεν είναι εξίσου ικανοποιητική με τις εντός έδρας εμφανίσεις της.

Τούτο άλλωστε είναι κάτι που το έχει παραδεχθεί και ο 47χρονος κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδας. Γι' αυτόν τον λόγο και ο Πάουλο Μπέντο έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο στη συνέχεια των υποχρεώσεών τους σ' Ελλάδα και Ευρώπη. Ενας από τους βασικούς στόχους που έχει πλέον στο μυαλό του ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού είναι η βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας των Πειραιωτών στα παιχνίδια μακριά από το γήπεδό τους.

Ο Μπέντο έχει διακρίνει πως ο τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού τα παιχνίδια με τους "ερυθρόλευκους" έχει προκαλέσει "θέματα" στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πρωταθλητές να μη φτάνουν εύκολα στο γκολ όπως στα εντός έδρας παιχνίδια τους και πάνω σ' αυτό το ζήτημα καλείται να δουλέψει το επόμενο διάστημα ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Περιζήτητος στην Πορτογαλία

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αλλά και οι συνεργάτες του θα εκμεταλλευτούν το ρεπό του Σαββατοκύριακου και θα μεταβούν στην Πορτογαλία για να περάσουν τις δύο αυτές μέρες με τις οικογένειές τους. Μάλιστα, αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ο Πάουλο Μπέντο είναι περιζήτητος από τους συμπατριώτες του δημοσιογράφους, καθώς έχει δεχθεί αρκετά τηλεφωνήματα για να παραχωρήσει συνέντευξη το Σαββατοκύριακο που θα βρίσκεται στην Πορτογαλία.

Η πολύ καλή πορεία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και οι συνεχόμενες νίκες των "ερυθρόλευκων" στα ντέρμπι ασφαλώς και δεν έχουν περάσει απαρατήρητες στην πατρίδα του Μπέντο. Μετά το ατυχές πέρασμα του 47χρονου τεχνικού από τη Βραζιλία, ο Μπέντο επανήλθε (για θετικό λόγο) στα μέσα ενημέρωσης της πατρίδας του και σίγουρα αυτό είναι ένα καλό νέο για τον προπονητή της ομάδας του λιμανιού. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι πέρυσι τέτοια περίοδο ένας άλλος προπονητής του Ολυμπιακού (επίσης Πορτογάλος), ο Μάρκο Σίλβα, είχε συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα του πορτογαλικού Τύπου για τις επιδόσεις που είχε με την ομάδα του Πειραιά.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ